logopsd-copyg" usemap="#image-maps-2014-11-16-143622" width="1100" />


Image Map

14-10-2013

Wondermiddel: Zwitsal op 't wangetje

Over dit product wilde ik zo snel mogelijk iets schrijven hier op Lovely Photography. Een herontdekt product uit mijn stash die je - als je net zo'n droge huid hebt als ik en vaak last hebt van droge velletjes - moet hebben. Sinds een aantal weken wordt het weer kouder en droger en dat merkt mijn gezicht maar al te goed. Velletjes, trekkerig gevoel.. Je kent het vast wel. Nu ik een aantal dagen trouw mijn gezicht 's avonds insmeer met deze crème is mijn huid er heel erg van opgeknapt en zijn de droge plekjes als sneeuw voor de zon verdwenen. Wat mij betreft een wondermiddel!




Babyhuidjes zijn teder, dus hebben ook vaak last van droge plekjes en schrale wangetjes. Daarom zijn de crèmes van Zwitsal met uitzondering van parfum, niet heel agressief. Het bevat geen alcohol, maar wel minerale oliën (die tevens wel ergens voor zijn in deze crème), petrolatum (ook minerale olie) en siliconen. Ik ben er even voor gaan zitten om te kijken wat er nou precies in deze crème zat, aangezien mijn huid er heel goed op reageerde. 

Ingrediënten: 
Aqua, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Dimethicone, Cera Microcristallina, Dicocoyl Pentaerythrityl Distearyl Citrate, Glyceryl Oleate, Glycerin, Sorbitan Sesquioleate, Bisabolol, Chamomilla, Recutita Extract, Parfum, Zinc Sulfate, Ozokerite, Hydrogenated Caster Oil, Aluminum Stearate, Propylene Glycol, Glyceryl Isostearate, Lanolin, Polyglyceryl-3 Oleate, Maltodextrin, Silica.

Werking
Paraffinum Liquidum - sluit de huid af en zorgt ervoor dat het vocht in je huid blijft. Voor droge huidjes juist gunstig, je huid wordt niet vochtarm.
Petrolatum - helpt de buitenste laag van de huid te herstellen, geneest en vermindert de droge huid.
Dimethicone - vorm van een silicoon en zorgt voor een waterdicht, bescherment laagje op je huid.
Cera Microcristallina - dit stofje helpt de buitenste laag van je huid te genezen en helpt daarbij ook tegen verkoeling bij irritaties.
Glycerin - komt bij nature al voor in je huid en trekt vocht uit de omgeving aan, het stofje voorkomt dus uitdroging.
Bisabolol - gaat irritaties tegen en heeft een milde bloemengeur.
Chamomilla (kamille) - kamille werkt ontstekingsremmend en ontsmettend en helpt slecht genezende wonden te herstellen.
Zinc Sulfate - belangrijk voor de groei, ontwikkeling en de gezondheid van lichaamsweefsels.
Lanolin - mengsel van alcoholen en vetzuren, heeft een waterbindende en goed emulgerende eigenschap. Lanolin is gemaakt van schapenwol. 
Silica - beschermt het lichaam tegen schadelijke stoffen en wordt ook wel het "eerste beschermschild van het lichaam" genoemd.

De crème is wit en dat schrikt misschien af omdat je dat op je gezicht moet smeren, maar het smeert over je gezicht heel makkelijk en prettig uit. De crème is dik en dus ook vettig, mijn huid wordt er in ieder geval ontzettend zacht van. Eigenlijk is de substantie van de ietwat vettige crème juist erg fijn voor mijn huidtype, je hebt ook echt het gevoel alsof je huid gehydrateerd wordt. Ik gebruik deze crème nu al een volle week waarbij ik elke avond een lekkere hoeveelheid crème verdeel over mijn gezicht. 

Op mijn neus zaten, voordat ik de crème nog niet gebruikte, ontzettend veel droge plekjes en velletjes en zat er tussen mijn wenkbrauwen een klein wondje. Het resultaat na 3 dagen gebruik? Bijna alle velletjes waren verdwenen en het wondje was ook al bijna weggetrokken. En dan die heerlijke Zwitsal geur erbij - love it. Ook ziet de ingrediëntenlijst na wat research er heel goed uit, maar zijn er alleen veel verdeelde meningen over minerale oliën, omdat het je huid afsluit. Ik heb er verder geen moeite mee. In de meeste producten tegen een droge huid is dit bestandsdeel er eigenlijk altijd in verwerkt. Laat ik het zo stellen, ik heb het ook nodig. 

Ik raad je af om deze crème te gebruiken in de ochtend, omdat de crème nogal vettig is en kan gaan glimmen. Ook vind ik deze crème ook niet echt heel geschikt voor vette huidjes omdat de ingrediënten meer gericht zijn op het vocht vasthouden van je huid, bedoeld voor vochtarme huidjes dus - waar ik er één van ben. Dit is voortaan mijn redder in nood bij droge gezichtjes. ♥

Zwitsal Op 't Wangetje (Bescherming bij weer en wind) zijn te koop bij supermarkten, o.a. Albert Heijn en kost daar €3,56. Volgens mij kun je dit product ook bij drogisterijen vinden.

Wat een wondermiddel voor jou huid? 

14 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

  1. Ahhh ik hou van zwitsal! De geur en de zachtheid is echt zó heerlijk <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt echt een hele leuke blog, ik ga je volgen nu :-) xo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw! Klinkt heel fijn,
    Ps. Ik vind je lay-out zoals ie nu is echt prachtig. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die crèmes van Zwitsal zijn inderdaad heel fijn, en ze ruiken ook nog eens super lekker naar baby haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ahh ik moet deze crème hebben! Ik heb er nu ook zoveel last van en ik denk dat deze crème mij beter zal helpen dan de Embryolisse crème haha! Ik houd sowieso van Zwitsal ♥ Goede review!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oeh dat klinkt goed! Ik heb zelf niet zo'n hele droge huid dus dan is dit waarschijnlijk niet zo'n goed product voor mij. Maar de geur is heerlijk, jammm!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo fijn zwitsal! ik heb de gewone tube crème niet speciaal voor de wangetjes, deze gebruik ik eigenlijk op alle droge plekjes. Zoo heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb hier echt een zwak voor. Het ruikt gewoon zó heerlijk! xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind zwitsal zowieso al een heerlijk product, de geur en werking zijn helemaal top! Ik volg je trouwens via bloglovin, de mijne is http://www.bloglovin.com/thewayoflifeofkey

    XX

    BeantwoordenVerwijderen
  10. oeeh ik hou ook van zwitsal ik gebruik het vaak voor m'n handen. Moet binnenkort weer een nieuwe halen want hij is bijna op :p

    BeantwoordenVerwijderen
  11. oehhh, dat klinkt super. Die ga ik dit weekend misschien wel eventjes halen.

    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zwitsal is een puur commercieel product! Het gaat dit bedrijf om het maken van valse beloftes en mensen trappen er massaal in! De consument wilt een papier witte creme met een lekker geurtje.
    Omdat dit goed verkoopt zorgt Zwitsal voor een sneeuwwitte creme met een heerlijke geur.
    Mensen die iets verder kijken dan hun neus lang is weten inmiddels dat ingrediënten zoals:
    parfum, alcohol, parabenen en kleurstoffen zeer slecht zijn voor de huid! Aan Zwitsal is een sterkte parfum toegevoegd. De parfum droogt de huid juist uit, door de droge huid ontstaan vervolgens rimpels.
    Zwitsal zorgt dus voor het tegenovergestelde dan dat het beloofd! Op internet wordt door de specialisten niet gesproken over "de beste huidproducten" maar er wordt gesproken over de "minst schadelijke" huisproducten...

    BeantwoordenVerwijderen